Wednesday, 6 April 2011

tangisan..




Mcm2 sebab blh buat kite nangis. Nangis sebab clash lar,sb fail pekse lar n mcm2 sebab lar.. ad org senang sgt nk nangis,tgk cite pn ley nangis,kdg2 tu yg lg terok,ble tgk org nangis,die pn nk join nangis skali,.huhu. tp ak rs,ak ni org yg ssah sgt nk nangis,klu ak nangis pn ble ak sorg2 n ble ak tol2 da xpat nk hdapi bnde 2 lg,.tp skrg,sb utama ak nangis ble ak sedar yg ak da xd die,.huhu,.

Kt sini ak xd nk cite2 sal ak nangis ke ap,tp ak nk share sket2 sal NANGIS. Bnde ni pn wjud slepas ak keb0sanan,maka ak pn meng’g00gle lar n jmpe lar sket2 sal nangis,.kire bkn sume originally dr ak lar kn,.hik2.

10 JENIS-JENIS NANGIS
  • Menangis kerana kasih sayang & kelembutan hati
  • Menangis kerana rasa takut.
  •  Menangis kerana cinta.
  •  Menangis kerana gembira.
  • Menangis kerana menghadapi penderitaan.
  • Menangis kerana terlalu sedih.                                                                                                                            
  • Menangis kerana terasa hina dan lemah.
  • Menangis untuk mendapat belas kasihan orang.( yg ni klu b’laku depan ak,mmg ak bg jari tengah!,.haha)                                                                                                        
  • Menangis orang munafik - pura-pura menangis.
  • Menangis krn mengikut-ikut org menangis,.(yg ni ak pelik,.haha)

Tp, jangan lar kite nangis ats hal2 yg xpnting,hargai lar air mata kite. Air mata 2 xpnah kering,so jgn jdkan 2 

alasan utk mudah sgt menangis.lebih2 lg pompuan,jgn lar mudah sgt menangis juz sebab cinta sb 1 day die 

akn tglkan kite jugak klu die bkn jodoh kite. Lgpn,pd pndpat ak lelaki ni xsuke pmpuan yg lemah n mudah 

menangis,.huhu


jgn lar kite smpi meratap ats kesedihan yg kite tanggung. Akn dtg 2 sume bwk kemudaratan
pd diri kite sndiri jgk


Selain 2,.

  • Janganlah menangis kalau tak tercapai cita-cita,bkn ke Tuhan yang telah menentukannya.
  • Janganlah menangis tgk filem hindustan itu kan cuma lakonan..(mcm ad pngalaman nangis je,smpi siap mention cite hindustan lg,.haha)
  • Janganlah menangis kerana cinta tak berbalas mungkin dia bukanlah jodoh yang telah Tuhan tetapkan. Percaya lar pd diri,klu die tu jodoh kite,mcm mane ssah pn,die akn dtg kt kite jgak..(bt0l..xtipu ni,.hik2).                            Janganlah menangis jika gagal dalam peperiksaan,mybe kite kurang usaha. Juz fikir,ap yg kite bg,2 lar yg kite dpat. Mknenye,bpe byk usha kite bg,byk 2 jea yg kite dpt. Lgpn gagal skali,bkn bmkne slamenye ggal.
  • Jangan menangis juz sbb duit hilang,mybe slah kite jgk sb kurang bersedekah. Klu da hilang 2,halal kan je.
  • Janganlah menangis kalau tidak di naikkan pangkat sb rezki itu adalah pemberian Tuhan. Even kite juz keje yg b’gaji rendah pn,klu Tuhan 2 nk bg rezki,kite ttap xkn rs susah.

Tp kdg2 ak pn same dengan je ngn sume2 ni,.huhu. tp ingt lar,mmg kdg2 kite perlu nangis sb kdg2 dgn nangis 2 lar yg blh buat kite lega ats ap2 hal yg menimpa kita,tp jgn lah smpai jd KASSIM SELAMAT..haha.. Ops!,mksud ak,jgn lar smpai blh memudaratkan diri..

For the last SH0T!..

Simpanlah air mata-air mata tangisan itu semua buat bekalan untuk menginsafi di atas segala kecuaian yang telah melanda diri, segala dosa-dosa yang berupa bintik2 hitam yang telah mengkelamkan hati hingga sukar untuk menerima hidayah dari Allah swt. Seru lah air mata itu dari persembunyiannya di balik kelopak mata agar ia menitis membasahi dan mencuci hati agar ia putih kembali dan juga semoga ia dapat melebur dosa2 dan moga-moga akan mendapat keampunan-Nya.

No comments:

Post a Comment